logo_lyhyt_kansi3
ea
vedestä_pelastus
uuras
SMPS_120_logo_vaaka copy

Meripelastustaitokilpailut Savonlinnassa 1.-3.9.2017

Vapaaehtoisten meri- ja järvipelastajien sekä meripelastustyötä tekevien viranomaisten joukkueet mittelevät vuorovuosin rannikolla ja sisävesillä valtakunnallisissa meripelastustaitokilpailuissa. Kilpailuissa arvioitavina ovat tiedot ja taidot, jotka ovat keskeisiä silloin, kun vesillä pelastetaan ja autetaan ihmisiä.

Meripelastusseuran järjestämän kilpailun tarkoituksena on lisätä pelastustaitoja, oppimishalua ja motivaatiota sekä verrata pelastustoimen eri toimijoiden tasoa keskenään. Kilpailuun kutsutaan kaikki Suomen Meripelastusseuran jäsenyhdistykset, meri- ja järvipelastustyötä tekevät viranomaiset sekä aiheesta kiinnostuneet yhteisöt. Kilpailujoukkueen muodostavat joukkueenjohtaja ja kaksi jäsentä.

Kilpailurata muodostuu kuudesta tehtävästä, jotka sääntöjen mukaan ovat ensiapu, navigointi, viestiliikenne, vedenvarasta pelastaminen, merimiestaito sekä ajankohtainen meripelastustehtävä. Kilpailuissa painotetaan myös paineensietokykyä sekä fyysistä ja psyykkistä toimintakykyä haastavissa tilanteissa. Kyseessä on yksi Suomen Meripelastusseuran 120-vuotisjuhlatapahtumista. Tapahtumajärjestelyistä vastaa Savonlinnan Järvipelastajat ry.

Savonlinnan Järvipelastajat

SMPS Savonlinnan Järvipelastajat ry on yleishyödyllinen yhdistys, jonka vastaa vapaaehtoisesta järvipelastustoiminnasta Saimaan keskeisimällä veneilyalueella. Yhdistyksellä on vuosittain noin 100 erilaista hälytys-, avustus- tai veneilyturvallisuutta edistävää tehtävää.

Hälytysmiehistöt päivystävät avovesikaudella ympäri vuorokauden.

SMPS SAVONLINNAN JÄRVIPELASTAJAT RY

savonlinna.meripelastus.fi

         

KILPAILUORGANISAATIO

Kilpailun johtaja: Esa Hirvonen  I  044 977 7350

Ratamestari:  Mikael Fyhr  I  050 356 8434

Tiedottaja:  Anne Kosonen  I  050 532 5564